Szybko i prosto bez cukrowo. Keto ciasto piernikowe.
Potrzebujemy:
- 3 jajka
- 3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
- 50 gram masła rozpuszczonego lub oleju kokosowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g mąki migdałowej
- 25 g mąki lnianej
- 25 g maki kokosowej
- łyżeczkę przyprawy do piernika
- kilka kropli olejku do ciasta
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- wiórki kokosowe do posypania
W rondelku rozgrzać tłuszcz, wodę i rozpuścić ksylitol. Dodać kakao, dobrze wymieszać. posmarować jeszcze ciepłe ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
W wersji wegańskiej zamiast masła olej kokosowy a zamiast jajek mleko roślinne i łuska babki powinny zrobić robotę. Ok 100 ml mleka roślinnego z 2 łyżkami babki wymieszać i użyć zamiast jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz