Kolejna zupa bez gotowania. Tym razem
kalafiorowa z dodatkiem migdałów i żółtego melona.
Potrzebujemy:
- różyczki kalafiora ( 1/4 główki)
- 150 gram pokrojonego melona
- sok z 1/2 cytryny
- 15-20 namoczonych obranych ze skórki migdałów
- 1 łyżkę syropu klonowego
- 100 ml wody mineralnej
- sól, pieprz do smaku
- łyżkę posiekanego szczypiorku
Do kielicha blendera wlewamy wodę ,
sok z cytryny i syrop klonowy, dodajemy pozostałe składniki oprócz
szczypiorku. Miksujemy bardzo dokładnie na najwyższych obrotach na
gładki mus. Doprawiamy do smaku. Przelewamy na talerz. Posypujemy
posiekanym szczypiorkiem lub innymi ziołami. Można posypać
otrębami lub mielonymi orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz