Strony

czwartek, 1 listopada 2018

Surowa zupa kalafiorowa z melonem i migdałami.


Kolejna zupa bez gotowania. Tym razem kalafiorowa z dodatkiem migdałów i żółtego melona. 
Potrzebujemy:
  • różyczki kalafiora ( 1/4 główki)
  • 150 gram pokrojonego melona
  • sok z 1/2 cytryny
  • 15-20 namoczonych obranych ze skórki migdałów
  • 1 łyżkę syropu klonowego
  • 100 ml wody mineralnej
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżkę posiekanego szczypiorku
Do kielicha blendera wlewamy wodę , sok z cytryny i syrop klonowy, dodajemy pozostałe składniki oprócz szczypiorku. Miksujemy bardzo dokładnie na najwyższych obrotach na gładki mus. Doprawiamy do smaku. Przelewamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub innymi ziołami. Można posypać otrębami lub mielonymi orzechami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu