Strony

wtorek, 18 czerwca 2019

Dwukolorowe spaghetti z cukinii z sosem serowym z nerkowców.

W letnie dni najchętniej wybieramy szybkie dania. Najszybciej jak nie trzeba gotować, tylko rach-ciach i gotowe. Takie jest własnie moje spaghetti, na surowo , bez gotowania. Ja mam strugaczkę do makaronu warzywnego ale jeśli ktoś nie posiada to wystarczy ostra obieraczka i nóż . Polecam filmik na YouTube Jak zrobić makaron z cukinii na 5 sposobów?  







Składniki : 
  • 2 cukinie zielona i żółta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 filiżanki namoczonych orzechów nerkowca 
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany szczypiorek i koperek lub inne świeże zioła
Cukinie myjemy i robimy makaron najlepiej przy użyciu strugaczki do warzyw. Ja zostawiam cukinie ze skórką aby było kolorowo. Do kielicha blendera wkładamy obrany czosnek, pozostałe kawałeczki cukinii ( końcówki ze strugaczki) sok z cytryny, namoczone orzechy, płatki drożdżowe. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie miksujemy na gładko. Jeśli sos będzie za gesty można dolać trochę wody. Makaron z cukinii układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy posiekanymi ziołami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu