Strony

wtorek, 4 czerwca 2019

Ekspresowa sałatka z ananasa, szparagów i awokado z miętą .






Naprawdę szybka i orzeźwiająca sałatka. Propozycja na śniadanie do obiadu czy na podwieczorek. Solo lub jako dodatek jak to z sałatką bywa.












Składniki :

  1. awokado
  2. kilka szparagów białych
  3. garść roszponki lub rukoli 
  4. 1/4 ananasa świeżego
  5. 2 łyżki soku z cytryny
  6. sól i pieprz do smaku
  7. kilka listków świeżej mięty 
Awokado i ananasa kroimy w kostkę. Szparagi obieramy z zewnętrznych włókien i kroimy w plasterki 0,5 cm . Dodajemy roszponkę , sok z cytryny, sól i pieprz do smaku oraz posiekane listki mięty. Mieszamy i gotowe. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu