Strony

wtorek, 6 sierpnia 2019

Wegańska pasta do chlebka a'la szprot w sosie pomidorowym.


Wegańska pasta do chlebka a'la szprot w sosie pomidorowym.

Ta pasta do chlebka na bazie tofu i suszonych pomidorów zaskoczyła smakiem nawet mnie. Do złudzenia przypomina smakiem pastę ze szprotów w sosie pomidorowym. Jeśli ktoś tęskni za rybką to polecam.
Składniki:
  • 1 kostka tofu naturalnego
  • 10-12 połówek suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki suszonych glonów wakame
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oleju spod pomidorów
  • 2-3 łyżki gorącej wody
  • do smaku: sól, pieprz, pieprz cayenne, zioła prowansalskie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
Glony wakame zalać gorąca wodą i pozostawić do napęcznienia. Tofu rozkruszyć, dodać do glonów razem z pomidorami i pozostałymi składnikami. Wszystko razem zmiksować na gładką pastę używając blendera lub rozdrabniacza. Jeśli będzie zbyt gęsta to można dodać więcej wody lub oleju.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu