Przygotowanie tego makaronu trwa
dosłownie 15- 20 minut. Makaron gotujemy al'dente. Na patelni
rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na
patelnie, następnie dodajemy oczyszczone kurki, smażymy do odparowania
nadmiaru wody i lekkiej karmelizacji. Dodajemy jogurt sojowy oraz
posiekane zioła. Dodajemy ugotowany makaron, sól, pieprz,
podgrzewamy 2 minuty stale mieszając. Wykładamy na talerz,
posypujemy startym na drobne wiórki orzechem brazylijskim.
Składniki :
200 gr świeżych kurek ( grzyby płuczemy, większe kroimy na pół małe zostawiamy w całości)
150 gr makaronu pełnoziarnistego
np. wstążki
150 ml jogurtu sojowego
spora garść posiekanych ziół (
pietruszka, szczypiorek, koperek)
1 łyżka oliwy
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
osolona woda do ugotowania
makaronu
2 orzechy brazylijskie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz