Strony

sobota, 15 września 2018

Makaron pełnoziarnisty z kurkami, ziołami i orzechową posypką.



Przygotowanie tego makaronu trwa dosłownie 15- 20 minut. Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na patelnie, następnie dodajemy oczyszczone kurki, smażymy do odparowania nadmiaru wody i lekkiej karmelizacji. Dodajemy jogurt sojowy oraz posiekane zioła. Dodajemy ugotowany makaron, sól, pieprz, podgrzewamy 2 minuty stale mieszając. Wykładamy na talerz, posypujemy startym na drobne wiórki orzechem brazylijskim.



Składniki :
  • 200 gr świeżych kurek ( grzyby płuczemy, większe kroimy na pół małe zostawiamy w całości) 
  • 150 gr makaronu pełnoziarnistego np. wstążki
  • 150 ml jogurtu sojowego
  • spora garść posiekanych ziół ( pietruszka, szczypiorek, koperek)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • osolona woda do ugotowania makaronu
  • 2 orzechy brazylijskie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu