Strony

czwartek, 2 stycznia 2020

Szybki makaron z grzybami, cukinią i "kimchi"

Obiad w 15 minut.
Potrzebujemy:

  • 1 wiązkę makaronu Tao Tao( u mnie zielony z semoliną ) 
  • 1/2 cebuli czosnkowej, 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cukinia
  • łyżkę oliwy
  • 150 gram grzybów ( u mnie shimeji)
  • 150 gram "kimchi"  ( u mnie własnej roboty ale może być kiszona kapusta)
  • pieprz, sól, sos sojowy, pieprz ziołowy, zioła suszone np. prowansalski

  1. Makaron ugotować al'dente
  2. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać grzyby, posolić i smażyć aż odparuje woda
  3. Pokroić cukinię w ćwierć plasterki czyli na cztery wzdłuż i następnie w plastry. Dodać na patelnię i smażyć.
  4. Dodać kapustę, przyprawy, sos sojowy i chwilę podgrzewać mieszając z warzywami i grzybami. 
  5. Dodać ugotowany makaron i wszystko wymieszać. 
Przygotowanie dania zajmuje około 15 minut a potem już tylko pozostaje zjeść ze smakiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu