Potrzebujemy:
- 1 wiązkę makaronu Tao Tao( u mnie zielony z semoliną )
- 1/2 cebuli czosnkowej,
- 1 ząbek czosnku
- 1 cukinia
- łyżkę oliwy
- 150 gram grzybów ( u mnie shimeji)
- 150 gram "kimchi" ( u mnie własnej roboty ale może być kiszona kapusta)
- pieprz, sól, sos sojowy, pieprz ziołowy, zioła suszone np. prowansalski
- Makaron ugotować al'dente
- Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać grzyby, posolić i smażyć aż odparuje woda
- Pokroić cukinię w ćwierć plasterki czyli na cztery wzdłuż i następnie w plastry. Dodać na patelnię i smażyć.
- Dodać kapustę, przyprawy, sos sojowy i chwilę podgrzewać mieszając z warzywami i grzybami.
- Dodać ugotowany makaron i wszystko wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz