Wielka improwizacja na temat migdałów,
orzechów laskowych i słonecznika. Na noc namoczyłam w równych
proporcjach nasiona słonecznika, migdały i orzechy laskowe ( w
sumie ok filiżanki). Na patelni przesmażyłam 2 średnie pieczarki,
1/2 cebuli,1 małą czerwoną paprykę. Dodałam sól kala namak,
pieprz, carry. Nasiona przecedziłam przez sito, dodałam przesmażone
warzywa, zmiksowałam na gładką masę dodając 2 łyżeczki
musztardy sarepskiej, 2 łyżki oliwy truflowej, Jeśli masa będzie
zbyt sucha dodać wody przegotowanej. Doprawić do smaku solą i
pieprzem. Można podawać na kanapce lub jako twarożek czy dodatek
do sałatek. Ja zjadłam z makaronem pełnoziarnistym jako sos.
Ugotowałam makaron, przecedziłam i do gorącego dodałam dwie łyżki
pasty, wymieszałam – było pyszne. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia
bo "się zjadło"
Potrzebujemy:
- 1 filiżanke ( migdałów, orzechów laskowych i słonecznika) w równych częściach
- 2 średnie pieczarki
- 1 mała papryka
- 1/2 cebuli
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki oliwy ( u mnie truflowa)
- 1 łyżka oleju do smażenia
- sól kala namak, pieprz, carry
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz