Strony

wtorek, 4 września 2018

Pasta ( pesto) z migdałów, orzechów laskowych i słonecznika



Wielka improwizacja na temat migdałów, orzechów laskowych i słonecznika. Na noc namoczyłam w równych proporcjach nasiona słonecznika, migdały i orzechy laskowe ( w sumie ok filiżanki). Na patelni przesmażyłam 2 średnie pieczarki, 1/2 cebuli,1 małą czerwoną paprykę. Dodałam sól kala namak, pieprz, carry. Nasiona przecedziłam przez sito, dodałam przesmażone warzywa, zmiksowałam na gładką masę dodając 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżki oliwy truflowej, Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać wody przegotowanej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać na kanapce lub jako twarożek czy dodatek do sałatek. Ja zjadłam z makaronem pełnoziarnistym jako sos. Ugotowałam makaron, przecedziłam i do gorącego dodałam dwie łyżki pasty, wymieszałam – było pyszne. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo "się zjadło"

Potrzebujemy:
  • 1 filiżanke ( migdałów, orzechów laskowych i słonecznika) w równych częściach
  • 2 średnie pieczarki
  • 1 mała papryka
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki oliwy ( u mnie truflowa)
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • sól kala namak, pieprz, carry

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu